INKÖRSPORTAR TILL SCHACK
(eller schackportaler)

Med "inkörsport till schack" (schackportal) avser jag en mötesplats med många funktioner, i sämsta fall flera obestämda funktioner. En del av dessa inkörsportar är mycket välgjorda.


Academia Brasileira de Cultura e Xadrez - kulturell portal från Brasilien, som också innehåller mycket material om schack. Språk: portugisiska.

A Casa do Xadrez - fullmatad schackportal från Bahía, norra Brasilien, med schacknyheter, teori och taktik, schackproblem, försäljning, nedladdningsmöjligheter, biografier, länkar och så vidare. Språk: portugisiska.

ActuEchecs.fr - fransk schackportal med schacknyheter, pedagogiska krönikor och länkar.

Ajedrecista.com med schackträning, diskussionsforum, match och turneringsbevakning, parti- och länksamling och en spelplats under konstruktion. Språk: spanska.

Ajedrópolis.com - välgjord argentinsk schackportal, som när detta skrives (25/1 2008), nästan är helt utbyggd. Schacknyheter, partianalyser och öppningar m.m. Språk: spanska.

Ajedrez21 har numera ingen egen spelplats utan samarbetar med ICC. Ajedrez21 fungerar i stället som en schackportal, en välbesökt sådan. Språk: spanska.

Ajedrez Castellón - den spanska schackklubben Castellón har skaffat sig en ny webbportal, som innehåller massor av information, speciellt om tävlingsschack på såväl nationell som internationell nivå.

Ajedrez Chileno med turneringsresultat, försäljning, nedladdningsmöjligheter, länkar och så vidare.

Ajedrez de Estilo, som betecknar sig som ett "web chess magazine" med krönikor av olika stormästare och internationella mästare, notiser, partisamlingar, rating, recensioner etc. Dessutom finns en lista med e-postadresser till personer inom schackvärlden, huvudsakligen den spanskspråkiga, ett utmärkt initiativ. Språk spanska.

Ajedrez en Colombia - schackportal från Colombia, som innehåller det mesta alltifrån match- och turneringsbevakning till schackteori. Webmaster: Juan Minaya. Språk: spanska.

Ajedrez Mania - ny portal för ”schackberoende”. Den tycks vara förankrad i Galicien i norra Spanien. Språk: spanska.

Ajedrez online - spansk schackportal, som bl.a. lär ut reglerna för schack. Du kan också praktisera dina kunskaper genom att spela mot portalens schackprogram.

Ajedrez Orinoco, som betecknar sig själv som Venezuelas schackportal, innehåller för närvarande mest match- och turneringsbevakning, men kommer säkert att utvecklas. Språk: spanska.

Ajedrez Paisa - colombiansk schackportal, som har funnits på webben sedan 1995 och som innehåller allt möjligt. Du kan också spela schack via webbplatsen. Språk: spanska.

AjedrezPRNetwork - puertoricansk schackportal med varierat innehåll. Språk: Spanska. Bruten länk 28/5 2004.

Ajedrez Siglo 21 - innehållsrik argentinsk schackportal. Språk: spanska.

Amadeus échecs - ”Amadeus” har ingenting med Mozart att göra utan är en förkortning för Association Marocaine de Développement Universel et Sportif. Webbplatsen kommer säkert att befrämja schackets utveckling i Marocko. Språk: arabiska och franska.

Avler Chess - initiativtagarnas syfte har varit att skapa "skapa det ultimata schacksamfundet på nätet". Försäljning, diskussionsforum, länkar till spelplatser med mera.

Bidmonfa.com - innehållsrik portal, som också fortlöpande rapporterar om schackturneringar i hela världen. Språk: katalanska, spanska och engelska.

Brasilía Clube de Xadrez - brasiliansk klubb från huvudstaden med hemsida, som fungerar som en portal med både internationella och nationella schacknyheter, krönikor och artiklar, partier att ladda ner och mycket annat. Språk: portugisiska.

Britweb - en pålitlig guide till brittiskt schack på webben. En rad brittiska schackorganisationer länkar till Britweb.

BS Chess av Sergey Bystrov från S:t Petersburg, internationell mästare, tränare och publicist, har en hemsida med analyser, schackundervisning och försäljning. Språk: ryska och engelska.

 

Caissacafe.com - brasiliansk schackportal med nyheter, kvalificerade schackanalyser och artiklar, försäljning, nerladdninsar och en länksamling.

Casa do Xadrez Paulista - denna brasilianska sida har inga kommersiella syften utan vill endast sprida kännedom om schackets konst. Språk: portugisiska.

Central do Xadrez - nystartad brasiliansk schackportal med bland annat kommenterade partier och artiklar.

Centro de Excelência de Xadrez, brasiliansk schackportal med schackkurser, schackhistoria, spelarbiografier och en spelplats med WinBoard som klient. Språk: portugisiska.

Chess.4mg.com är en sida, som innehåller lite av varje och sköts av Can Aydinoglu. Språk: engelska.

Chess4u.net är en webbsida för nybörjare och för spelare som vill förbättra sitt schack med en hel del schackresurser: öppningar, regler, partier, mjukvara, ELO-rating och länkar.

Chess About.com har lite av varje om schack. Innehållsrik, lättläst och trevlig sajt - dessutom finns det ett nyhetsbrev.

Chess Circle - Robert Graham från Pittsburgh i USA sköter denna portal, som bl.a. rymmer en välbesökt diskussionsgrupp, artiklar om schack, tips, fotoalbum och länkar. Man kan också spela e-postschack via denna webbplats.

Chesscircle.net - The Place for Chess

Chess.com syftar till att bli den ledande nätgemenskapen för schackspelare från hela världen. Chess.com anstränger sig för att tillhandahålla en säker och njutbar omgivning, där schackspelare på alla nivåer kan lära, bidra, spela, bygga upp, chatta och dela med sig.

Chess Connection har försäljning, en nedladdningavdelning, ett diskussionsforum, ett nyhetsbrev med mera. Bruten länk 28/5 2004.

Chess Corner är en icke-kommersiell sida, som framför allt vill stimulera schackintresset bland nybörjare. Det finns också en utmärkt introduktion till spelets regler, strategi och taktik.

chessdb.com har en webbaserad partiuppspelare, partidatabas, nedladdningssektion och försäljning.

Chessdom är en ny (28/4 2007) schacksida, vars syfte är att utveckla förståelsen av schackspelet och se till att ytterligare höja spelets popularitet. Innehållet är mycket varierat med bra täckning av viktiga turneringar – kort sagt en lovande start.

ChessDryad.com, som förutom kalifornisk schackhistoria, innehåller schackundervisningsmaterial (bl.a. ”A Purdy Fine Method of Chess”), artiklar, aktuella händelser och CalGames Database.

Chess DZ är en algerisk schackportal, där man dessutom kan spela schack direkt. Webbplatsen är smakfullt utformad. Språk: franska och ibland engelska.

Chessgalaxy.com - franskspråkig webbplats, inte särskild välfylld än så länge. Ett mindre bildgalleri finns.

ChessGeek.com innehåller schackproblem, mjukvara, recensioner, tävlingar, tips, nyheter, länkar med mera.

Chessindia.com är en nätplats, som vill understödja indiskt schack på alla sätt och som anser att Indien bör ha 110 stormästare år 2010.

Chess is life - spansk schackportal, men med begränsat innehåll. Titeln är inspirerad av Bobby Fischer. Webmastern tycks ha anknytning till Club de Ajedrez Pueblo Nuevo i Madrid. Språk: spanska.

Chess Journal - schackportal på tjeckiska.

Chess Knights innehåller artiklar om schackstrategi, nedladdningsmöjligheter, partier som kan spelas upp direkt på webbsidan och ett diskussionsforum.

ChessLand innehåller annoterade schackpartier från de senaste turneringarna, öppningar sorterade efter ECO-koder, slutspelsstrategi, länkar och online schack.

Chess Kit har en inriktning mot nybörjare.

Chess.Lt - litauisk webbsida, som består av två delar, en spelplats och en del, som mer har karaktären av en portal. Den senare informerar om schackvärlden: klubbar och förbund både i Litauen och utomlands, artiklar och nyheter samt turningskalender. På spelplatsen spelas i genomsnitt 3000 partier per dag. Det var absolut inte något problem att hitta motståndare där. Har man spelat 1000 partier på spelplatsen, blir man medlem av klubb 1000 (vilket uppemot 1700 spelare har blivit). Prisbelönt sida. Språk: litauiska, engelska och ryska.

ChessMix - stormästare Ventzislav Inkiov och en grupp, som letts av honom har skapat denna webbsida. Dess syfte är att "samla olika slags användbar information till belåtenhet för de talrika schackentusiasterna världen över. Både nybörjare såväl som stormästare kan hitta massor av intressanta ämnen om schack här."

ChessOK.com är knuten till Convekta och webbplatsen erbjuder naturligtvis Convektas produkter som Chess Assistant, Rybka och diverse träningsprogram. Det finns gott om demoversioner. Webbplatsen innehåller också schacknyheter och länkar vidare till en välbesökt spelplats.

Chessposter.com - man skulle kunna tro att denna sajt bara sysslar med försäljning av schackaffischer, men det innehåller även ett galleri, schackhistoria, schacktermer på engelska och länkar. Språk: engelska och spanska.

ChessQueen innehåller bl.a. intressant öppningsstatistik, en omfattande partisamling och många länkar. Språk: tyska.

Chesstop med gränssnitt för e-postschack, partisamlingar och webbaserad partiuppspelare med mera. Språk: engelska och portugisiska.

Chessville.com beskriver sig självt som en "omfattande nätplats, som täcker en rad schackrelaterade behov, inklusive instruktioner och råd, schacknyheter, en stor och välorganiserad länksamling, nerladdningsmöjligheter, recensioner, diverse smått och gott och historia, ett mycket aktivt diskussionsforum, en onlineschackliga, Fantasyschack med mera." Chessville är en mycket välgjord portal med intressant och varierat innehåll. Du kan dessutom prenumerera på ett utmärkt nyhetsbrev.

Chess World har bland annat försäljning av schackböcker, ett PGN-arkiv, tävlingar och schacknyheter. Dessutom finns en spelplats för tillfälliga partier.

Chess@vrsac.com - schackportal från Serbien med schacknyheter, artiklar om dataschack och en databas, där man kan söka efter ratingen för 40000 spelare. Språk:serbiska och engelska.

Chiesu.com - mexikansk sida, som innehåller schackteori, biografier, spelplats etcetera, men också dikter, matematiska problem och annat, som kanske kan vidga en schackspelares horisont. Språk: spanska.

Circolo Scacchi Città di Portico innehåller match- och turneringsbevakning, artiklar och möjligheter att ladda ner schackmjukvara och partier. Sidan är inte helt färdigställd, men layouten är rafflande. Språk: italienska.

ConsultandoAjedrez hävdar att deras webbplats skiljer sig från alla andra genom att gruppen anser att erfarenheter från schacket kan överföras till bl.a. affärsvärlden. Dessutom publiceras rent schackmaterial som exempelvis en månatlig bulletin. Språk: spanska.

Coordinadora del Ajedrez Popular - späckad portal från Uruguay. Speciellt kan undervisningssektionen ("Formación) noteras. Språk: spanska.

Daugavpils Chess Portal är lokaliserad till Lettlands näst största stad. Portalen fokuserar på match- och turneringsbevakning. Språk: lettiska, ryska och engelska.

dauerschach.community är ett nätverk för schackfantaster. Efter att ha registrerat sig kan medlemmarna spela korrschack mot varandra, tipsa varandra om turneringar och utbyta schackerfarenheter, foton eller videoklipp m.m.. Språk: tyska.

Deep-Chess!!! - ”Schackets dunkla sida” – behandlar såväl allvarliga schackteman som schackkuriosa och ”schackliga” intriger. Deep Chess är ”oavhängigt och företräder inga finansiella intressen”. Dock har webbsidan vissa beröringspunkter med Schachbezirk Düsseldorf. Språk: tyska.

e3e5 - företaget ”Intellectual games” bildades 2002 i S:t Petersburg. Sidan innehåller schacknyheter från S:t Petersburg, ställningsanalyser, diskussion om hur metoder för dessa ska utvecklas och en avdelning som ägnas Association for Chess Professionals. Språk: ryska och engelska.

Echecs Academie innehåller information om schackets grunder, artiklar, av bl.a. stormästaren Jean-Luc Chabanon, nyheter, videoinspelningar och kurser oftast i Paris, men även via Internet. Språk: franska.

educajadrez - sida från Uruguay, som innehåller schacknyheter, träningsmaterial och dessutom kan man prenumerera på ett månatligt nyhetsbrev. Språk: spanska.

En.Chessfish.com inbjuder alla att förse webbplatsen med nyheter, information om framtida evenemang, resultat och bilder från turneringar från hela världen, nerladdningsbara schackpartier, schacklektioner och så vidare.

Upp! Startsida!

Enrocate.com är ett projekt för att sprida och understödja den vetenskapliga sporten, schack, i Venezuela. Enrocate.com önskar också fungera som en komplett sida med resurser och nyheter av intresse för det venezuelanska schacksamfundet. Hemsidan har en tilltalande layout. Språk: spanska.

Evcomp - tjeckisk sida, som framför allt ägnar sig åt dataschack, men som även har schacknyheter, minirecensioner och en länkförteckning.

FIDE - den internationella världsschackfederationen har en innehållsrik sida: officiell information och handbok, match- och turneringsbevakning, officiellt vedertagna ratinglistor och ett diskussionsforum. Den gamla sidan hade också en länksamling (där schacksidor kunde registreras), spelzon, försäljning, bannerutbyte, gratis e-postadress och möjlighet att skapa en hemsida via webbplatsen. Sommaren 2002 började problemen med denna sida och sedan en tid tillbaka fungerar den inte alls. Någon officiell förklaring till varför den gamla webbplatsen upphörde att fungera har aldrig getts från FIDE:s sida (det finns dock en inofficiell förklaring). (16/1 2003)

For Chess Lovers - en schackportal med varierat innehåll, som också organiserar e-postschack i egen regi.

Free Chess Softwares - ladda ner gratis partier och schackmjukvara från ChessBoss.com. Du kan också spela schack här.

GilaChess - en ny malaysisk schackportal för "fanatiker", vilken lovar gott.

GMChess har match- och turneringsbevakning, partisamlingar från många stormästare, både nutida och klassiska, GM Chess School och artiklar. Bland annat medarbetar Alexander Khalifman regelbundet. GM Chess School, som ligger i S:t Petersburg, en stad med 20 stormästare, är den ursprungliga initiativtagaren till denna sida. Språk: Ryska, engelska och spanska.

Guatredrez - relativt nystartad schackportal från Guatemala med schacknyheter, krönikor och en del partianalyser. Språk: spanska.

Hecfran är en argentinsk schackportal, som sköts av Héctor Francovig. Han är inte bara schackspelare utan innehar även en rad uppdrag inom argentinskt schack. Flera kända argentinska schackspelare bidrar med artiklar till denna innehållsdigra portal. Språk: spanska.

Hechiceros del Tablero är en välgjord spansk portal med ett allsidigt innehåll, med alltifrån nyhetsbevakning till spelöppningsteori. Många berömda schackspelare bland medarbetarna.

Hemmerschess innehåller både schacknyheter och givande schacklektioner på video.

http://www.freechess.info - informationsportal för den enligt uppgift största, tyska webbaserade korrschackservern, freechess.de Här kan du hitta aktuell information om freechess.de och dess arrangemang. Ytterligare tyngdpunkter är en omfattande avdelning med mjukvaru- och bokrecensioner, liksom en av de största tyska samlingarna av schacklänkar från hela världen.

Iberchess med allt du vill veta om schack: nyheter, såväl internationella, spanska som regionala, problem, partianalyser, turneringar och mästerskap, böcker, historia och kuriositeter. Språk: spanska.

Incoming chess innehåller schackhistoria, presentation av schackets elementa, spelarbiografier och en del partier att spela upp. Språk: spanska.

IEchecs - välgjord fransk sida, som ger en allsidig information om schack.

Inforchess/Ajelibre - argentinsk schackportal med varierat innehåll.

Inside Chess ägnas åt alla aspekter av schackspelet. Noga talat vill webbsidans administratörer förmedla såväl schackvetande som schacknyheter. Språk: tyska.

InterAjedrez - argentinsk schackportal uppdelad på flera avdelningar: en s.k. akademisk avdelning med schackundervisning, en för direktschack och e-mailschack och en för schackproblem. Dessutom finns det en diskussionsgrupp.

Jacque Al Rey, kubansk schackportal, som är både välgjord och innehållsrik.

Jaque Aragon strävar efter att bli en plats, där man kan ställa frågor, mötas, utbyta idéer och steg för steg infoga nya verktyg och förbättringar, allt i syfte att fungera som en referensplats, eller mer populärt uttryckt – bollplank. Språk: spanska.

Just Chess innehåller lite av varje: hur man kan förbättra sitt spel, utmaningar, annonsavdelning och försäljning av schackbräden och pjäser. Deras trossatser: ”Vi tror på bra schack. Vi tror på Staunton. Vi tror att schack är bra för själen. Vi tror att schack är spelens konung.”

KramnikChess - en schackportal, som fokuserar på Vladimir Kramnik.

La Mecca Chess Encyclopedia är mycket mer än ett uppslagsverk. Här hittar man massor av information om schack, schackspelare (bilder och biografier), schackevenemang, ELO-listor, ECO-koder och en länksamling, Clink, som är den största på nätet. Webmastern Maurizio Mascheroni, även kallad "maskeret", har dessutom tre andra schacksidor.

La Pasión por el Ajedrez - färggrann schackportal från Bolivia, som innehåller lite av varje. Språk: spanska.

La tabla de Flandes innehåller många artiklar om schack, partianalyser, nedladdningsmöjligheter - och allt detta har getts en medeltida inramning. Dessutom finns det en välgjord länksamling http://ajedrez.deeuropa.net. Webmaster: Ánton Busto. Språk: spanska.

LatestChess - en schackportal baserad i Indien sedan 2006 - vill hålla sina besökare uppdaterade med de senaste trenderna i schackvärlden. I detta syfte tillhandahåller LatestChess de senaste nyheterna, expertartiklar, intervjuer och mycket mer. Dessutom är det möjligt för schackentusiaster att se sina favoritspelare spela direkt på webbplatsen. Språk: engelska.

LesEchecs.be - mycket välgjord belgisk sida med schackets elementa, spelöppningsteori, kombinations- och slutspelsövningar och spelarbiografier. Språk: franska.

Messaggero Scacchi - förmodligen den viktigaste italienska schackportalen.

Mundoajedrez, som har anknytning till Balearerna, Spanien, innehåller schackkurser, schackhistoria, en nedladdningssektion, ett fotogalleri och en hel del annat. Språk: spanska.

MyChessLand.com innehåller schacknyheter, genomgång av schackregler, spelarbiografier och länksamling.

MyChessSite på vilken man kan spela schack online eller via e-mail, läsa schacknyheter, ladda ner gratis PGN-filer och annat för schackälskaren.

Online Chess Index tillhandahåller information om schackregler, strategi och taktik.

Pakchess, pakistansk schackportal, som är en mycket välgjord och informativ. Språk: engelska.

Pawn Promotions erbjuder schacknyheter, artiklar, partier att spela igenom med mera. Dessutom publicerar Pawn Promotions schackböcker.

Peondedama.com med tonvikt på match- och turneringsbevakning, men sidan bjuder också på nedladdningsmöjligheter, kommenterade partier, bulletiner och diskussionsforum. Språk: spanska.

Pinova, en svensk hemsida, hamnar också i kategorin inkörsport. Pinova är bland annat ett förlag. Hemsidan innehåller allt möjligt: teori, debatt, rating, tävlingar och så vidare. Egensinnig och genomtänkt sida. Värd ett besök.

Portal Ajedrez är en schackportal, som tycks vara lokaliserad till Bauru, Brasilien. Webbsidan innehåller match- och turneringsbevakning, partisamlingar, en nedladdningssektion och schackregler. Språk: portugisiska.

Prvi BiH Saha portal - nystartad bosnisk schackportal. Delvis på engelska.

Pushed Pawn - i sin presentation skriver Andrew Zito “där vi förhoppningsvis kommer att sträva efter att dokumentera och befrämja den sociala, kulturella och tekniska sedan av schack, schackspelare och schackspelande”.

Satrancokulu.com - turkisk schackportal med allsidigt innehåll.

Schach! - tysk schackportal med spelöppningsteori, partier, schackträning och -studier, nyhetsbrev och en del annat.

Schach-Ereignisse (Schackhändelser) med turneringskalender, match- och turneringsbevakning, information om schackvärldsmästare och en länksamling. Språk: tyska.

Schachimedes - underhållande österrikisk schackportal, som sköts av doktor Martin Stichlberger, och som främst riktar sig till hobbyspelare och nybörjare.

Schachlust - Guido Wehrle har skapat en liten, snygg och välmatad schackportal. Språk: tyska.

Schachtheke.de - Patrick Richter ger hjälpsamma tips till alla schackvänner och de som vill bli det. Här hittar du en del förslag hur man spelar schack med eller utan partner, exempelvis på nätet mot ett schackprogram. Han ger också råd vad gäller köp av nytt schackmaterial. Språk: tyska.

Schackforum (numera Schacksnack) - välgjord svensk schacksida, som lades ut på nätet mars 2004. Även om fokus ligger på match- och turneringsbevakning, rymmer den också ett välfungerande debattforum, schackproblem och –studier, kåserier och så vidare. Webmaster: Lasse Thomasson.

Schackpalatset är ett opretentiöst försök att bygga en schackportal, men som hela tiden utvecklas, med lite av varje om schack. Det finns ett fungerande diskussionsforum också. 671 registrerade medlemmar den 8/8 2004.

Schackpinglorna - Sveriges första schackwebb som görs av tjejer. Pinglorna är till för alla, från nybörjare till elitspelare. Här får du träningstips, nya kompisar och massor av tips på tävlingar och bra schackböcker med mera.

Skakmati portal - rysk schackportal, vars syfte är att ge en fyllig och opartisk information om schack så långt det är möjligt. Språk: ryska.

Sport Echecs - match- och turneringsbevakning, schackundervisning och möjlighet att spela mot schackprogrammet Jester. Språk franska.

Steffan´s Schachseiten - en regional schackportal från Oberfranken i Tyskland.

StevenCottingham.coms programförklaring lyder: "Överallt på internet hittar du sidor om schack. Men har du någonsin önskat att det fanns ett enda ställe dit du kunde gå och varifrån du kunde komma i kontakt med allt det bästa i schackväg på internet? Nåväl, nu har du en sådan portal - StevenCottingham.com."

SuperAjedrez - spanskspråkig schackportal med nyheter, undervisning, dataschack, nerladdning med mera. Även engelsk version.

Supreme-Chess innehåller en partisamling med 500000 partier, schackproblem, introduktion i schackspelandets konst liksom artiklar.

Szachmaty - polsk schackportal, med ett blandat innehåll, alltifrån anekdoter till kommenterade partier.

Tchecmeet med schackundervisning, partidatabaser, forum med mera. Språk: Franska, men engelska är på gång.

The65thSquare innehåller mycket spelöppningsteori, match- och turneringsbevakning med mera.

The Chess Centre - brittisk webbplats med välfyllt innehåll.

The Chess Matrix - en schacksida från Texas. Om schack i allmänhet, information om både vanliga turneringar och skolturneringar, ratinglista för texanska schackspelare, schackläger i och omkring Texas med mera.

The Chess Report, välstrukturerad sida, som dock ofta länkar vidare till andra sidor.

The Pawn Pusher - schackhumor, inklusive en samling smutsiga trick, en lista på knäppskallar i schack och lite grann kass spelöppningsteori (allt enligt webmasterns egen beskrivning!).

TodoAjedrez är en välgjord argentinsk schackportal, som fokuserar på schackträning. Här hittar man en gratis schackkurs, ges möjlighet att spela mot ett schackprogram eller lösa schackproblem och mycket annat. Språk: spanska.

Torre 64 - välgjord peruansk - och latinamerikansk - schackportal.

Veneto Scacchi - Venedigs ”största” schackportal. Det finns förmodligen bara en. Hemsidan är dock välgjord. Språk: Italienska.

WhyChess skapades 2011 och är en allsidig schackportal med förstklassiga skribenter och nyhetsbevakning. Språk: ryska och engelska.

VirusChess.com - fransk schackportal med kalendarium, turneringsbevakning, spelöppningsförteckning med mera.

World Chess Champions är en välfylld schackportal, anonym men möjligen baserad i Indien.

WorldChessRating.com är en efterföljare till den ryskspråkiga versionen av KasparovChess. Den andra engelskspråkiga halvan av KasparovChess gick i konkurs och lades ner. "Utöver att rapportera om nyheter i schackvärlden, hoppas WorldChessRating.com att revolutionera sättet hur schackspelare får sin rating." Språk: engelska och ryska.

www.galicia64.com - allsidig och innehållsrik schackportal från Galicien i Spaniens nordvästra hörn.

Xadrezgalego, som arbetar enligt mottot ”vi gillar schack”, är både ett företag, en skola och en klubb. Språk: spanska.

Xadrez Genial - brasiliansk schackportal med många kolumnister, match- och turneringsbevakning, schackmjukvara och försäljning.

Xadrez Regional - innehållsrik brasiliansk schackportal. Språk: portugisiska.

YourChess.net är en schackportal som bygger på besökarnas medverkan.

ZugzwangChess - välgjord malaysisk sida. Språk: engelska.

Zwischenzug - ny tysk portal, som när detta skrivs, fortfarande befinner sig i ett uppbyggnadsskede. Den kommer att innehålla schacknyheter, schackträning, partisamlingar med mer.

Upp! Startsida!

eXTReMe Tracker

 

SCHACKPORTALEN